23 februari 2009

Les Pensées

Idag sken solen, ja, helt underbart har det varit! Så det var bara att hoppa i lastbilen och köra till vår odlare utanför Ängelholm och hämta hem några underbara penséer. En liten tjuvstart av våren...

Se vilka godingar som strålar i solen!

Vi fick en rundvandring i odlaren Mats stora växthus där han odlar över 750 000 penséer! Han odlar i kallväxthus vilket innebär att plantorna blir fina och kompakta och blir även inte lika känsliga för kyla. Det innebär att de kan planteras ut tidigt. Visste ni att en pensé klarar kyla ner till -15 grader och i skyddat läge -40?


Här är Mats själv. Tack för en fin visning idag, Mats.


Det finns så många olika sorter och precis när man tycker sig ha hittat sin favorit så kommer ännu en liten skönhet och drar till sig sin uppmärksamhet. Vilken är din favorit?



21 februari 2009

Sortering pågår!

Denna vecka har det pågått full sortering av alla skyltbilder till alla våra växter... Och det är många! Det är vår medarbetare Susanne som har pysslat med det och har säkert lärt sig ett och ett annat medan sortering pågår:-D




I trädgårdsbutiken har vi fått in jättesöta små snödroppar och snöklockor. Helt bedårande! Det får en att längta efter våren. Vi har ju faktiskt lite snö här nere i nordvästra Skåne, tro´t eller ej! Så våren känns lite långt borta just nu. Några julrosor har oxå fått komma in och fått oss att längta ännu mer...
Ha en riktigt härlig helg!



13 februari 2009

Sättor!

Vi önskar er alla en riktigt underbar helg
och en härlig alla hjärtans dag!
Liv & Lasse

11 februari 2009

Vårlängtan!


Idag har sättpotatisen anlänt till vår butik. Så många sorter det finns: Swift, King Edward, Maris bard, Maria, Mandel, Sparrispotatis, Pent Jevelin (Kullens favorit), ja, listan kan göras lång! Det börjar faktiskt bli dags att förgro om man vill ha nypotatis till midsommar... Vilket känns väääldigt långt borta om man tittar ut genom fönstret!
.
Så det är tur att man kan trösta sig lite med alla härliga vårblommor: Tusenskönor, pärlhyacinter, ranunkler, anemoner, tulpaner. Passa på att plocka in någon liten körsbärskvist och njut av dess sköna små blommor.
.
Ha en fortsatt fin vecka!
Liv

9 februari 2009

Avgjort!

Nu har vi dragit en vinnare... killarna på jobbet fick enas om ett nummer: 36 blev det! Så vinnaren är:


Ett stort Grattis till dig. Maila mig din adress eller kom gärna förbi och hämta den fina ljuslyktan!

Ha en fortsatt underbar dag!
Liv

6 februari 2009

Sköna helg


Så kul att ni vill vara med på min lilla utlottning av den fina ljuslyktan! Det är ju några dagar kvar så än finns det en chans... Vinnaren dras på söndagkväll!
Denna vecka har det kommit in nya underbara doftljus med dofter av bland annat ros och citron. Det fina med ljusen är att de kommer i en fin vit keramikburk! Den kan ju användas till något annat när ljuset har brunnit upp...

Hoppas att ni alla får en underbar helg!

PS. Nu är tävlingen avslutad... återkommer om vinnaren imorgon!

1 februari 2009

Liten utlottning!

Hoppas att ni alla har haft en skön helg. Idag har ju vädret varit helt underbart strålande... solen har ju varit framme vilket vi så väl behövde! Dessutom ser jag att det varit över 10 000 besökare på min lilla blogg och det måste ju firas med en lite utlottning! Vad priset består av ser du på bilden: en underbar ljuslykta som har en härlig patina.

Vill du vara med i utlottningen av denna fina ljuslykta, lämnar du en kommentar till detta inlägg OCH länkar till utlottningen på din blogg (låna gärna bilden). Har du ingen blogg lämnar du en liten kommentar, inga anonyma kommentarer dock!

Vinnaren dras nästa söndag den 8 februari. Lycka till!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails